Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Vi griller og vi griller, og mange lander ofte på de samme løsningene. Derfor bør du følge oss på en avstikker til Midtøsten. Du kommer garantert til å bli fornøyd.

Andre gode grilloppskrifter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Persiske kyllingfileter med yoghurtdipp

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter
saft av 1 sitron
2 ss olivenolje
1 ts malt kanel
½ ts malt gurkemeie
salt og pepper
 
Yoghurtdipp med grillet sitron, bakt hvitløk og honning:
1 beger gresk yoghurt eller matyoghurt
1 sitron, vasket og tørket
3-4 ss flytende honning
3-4 store hvitløksfedd med skall
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden, legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over.

Knyt igjen og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.

Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk av marinaden. Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

Server filetene med grillede grønnsaker , yoghurtdipp og ferskt brød.
 
Yoghurtdipp :
Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne.

La den ligge til den er myk og nesten svart under. Avkjøl og press ut saften.

Legg hvitløkfeddene i ovnen ved 180 grader til de er helt myke, ca. 15-20 minutter.

Klem innholdet ut på en asjett og finmos feddene. Bland sitronsaften og hvitløken inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen