Dagens rett

Gulrot- og appelsinsuppe

Varme supper er alltid populær mat når den kjølige høsten sørger for nedkjølte kropper. Variasjonene er mange, og her serverer vi en variant basert på gulrot og appelsin. Vann er godt drikkefølge, men et vinforslag får du selvsagt med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gulrot- og appelsinsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2 løk
1 hvitløkbåt
2 ts reven ingefær
ca. 2 ss smør
6 gulrøtter
¾ liter hønse- el. grønnsakbuljong
2 ½ dl nypresset appelsinsaft
salt, evt. hvit pepper
1-2 ss klippet gressløk
lettrømme

Fremgangsmåte

Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.

Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna. Etter 2-3 minutter helles buljongen over.

Suppen kokes til gulrøttene er møre. Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.

Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper. Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen