Dagens rett

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Det er ingen grunn til å kjøpe frossen fiskegrateng når du bruker like lang tid på å lage en fra bunnen. Kanskje har du noen rester fra helgens fiskemiddag du kan bruke?

Flere gode oppskrifter med fisk finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskegrateng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

200 g renset fisk (torsk, hyse,sei, eller annen hvit fisk)
1 dl makaroni
50 g frosne erter
½ ts salt
¼ ts pepper
2 egg
½ dl revet ost
2 ss strøkavring

Hvit saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Hvit saus:
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.

Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang.

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, ta av varmen.

Gratengen:
Legg fisken i kokende lettsaltet vann og la den trekke til den er ferdig. Kok makaronien som anvist på pakken.

Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen.

Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.

Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.

Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.

Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, evt. rosiner tilsatt litt appelsinjus.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen