Dagens rett

Hønsesuppe som i Provence

Høns er magert kjøtt, og gir en deilig smak til supper. Selvsagt med masse grønnsaker og spennende krydder. Når suppa i tillegg blir tilberedt som i Provence, ja da bare må det jo bli bra, ikke sant?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Hønsesuppe som i Provence

Ingredienser

(3-4 porsjoner)
1 kokt høne
1½ l hønsekraft
1 boks hermetiske tomater
skallet fra ½ appelsin
4 poteter
2 gulrøtter
1/2 purre
1 løk
½ fennikel (kan sløyfes)
2-3 båter hvitløk
½ ts gurkemeie
litt frisk basilikum, evt. tørket
salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter. Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere hønsesupper

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen