Dagens rett

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

En av havets delikatesser skal på bordet. Kamskjell er en svært delikat, men var, råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Øv deg gjerne med ett før du tar resten. Ikke uventet er det Alsace som står for drikkefølget.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 stk. kamskjell
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss meierismør til steking
1 ts sitronsaft

Syltede rødbeter:
1 stk. rødbete, i tynne skiver og terninger av endestykkene
1 dl balsamicoeddik
1 ss sukker
2 båt hvitløk
2 dl olivenolje

Snøfrisksaus:
1 stk. sjalottløk, hakket
1 dl hvitvin
2 dl kremfløte
100 g snøfrisk naturell

Fremgangsmåte

Stek kamskjellene i smør ved medium varme i 1½ minutt på hver side. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.

Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.

Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinagretten til de er møre.

Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned. Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinagretten. Legg på kamskjellene. Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen