Dagens rett

Kveite i det grønne

Vi feirer arbeidernes festdag med en skikkelig vårlig festrett på en av våre aller beste fisker - kveita.

Kveite er en skikkelig lekkerbisken, og når den får fint følge slik som her er det duket for fest. Gratulerer med dagen!
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kveite i det grønne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og ben
1 bunt grønne asparges
2 dl dypfryste selskapserter
olivenolje
smør
salt og pepper
Smørsaus:
½ dl hvitvinseddik
1 dl hvitvin
125 g smør, usaltet
½ dl kremfløte
1 ss hakket gressløk
salt, pepper
Karse, også røde hvis du får tak i det

Fremgangsmåte

Skjær fisken i 4 jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper og legg dem i en dyp stekepanne.

Hell på olje så fisken dekkes. Varm det hele til 70 grader (bruk steketermometer) og la fisken trekke i ca. 5 min (ta pannen av varmen).

Rens og stek aspargesene i olje og smør i ca. 2 min. Smak til med salt og pepper.

Kok ertene i ganske lite vann med en skje smør, salt og pepper, i ca. 2 min.

Smørsaus:
Kok eddik og vin inn til det gjenstår en tredel.

Visp inn kaldt smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn.

Rør til slutt inn fløte, smak til med salt og pepper og rør inn gressløk.

Legg asparges og erter på tallerkener med fisken over. Hell saus rundt og legg på en topp karse eller andre spirer (gjerne ertespirer) som er vendt i god olje.

Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, festfisken fremfor noen. Det mest vanlig er nok å kjøpe den i skiver, men det er ikke noe problem også å skaffe filet.

Flere kveiteoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen