Dagens rett

Kyllingspyd med mangochutney

Kylling er en råvare som lett tar til seg smak fra dets tilbehør. Når vi griller det på spyd og samtidig tilsetter spennende ingredienser blir det hele smakfullt og delikat. Ganske rimelig er det også. En australsk hvitvin kan med stort hell serveres til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingspyd med mangochutney

Ingredienser

4 kyllingfileter
salt og kvernet pepper

Mangochutney til pensling (kjøpes ferdig på glass)

Tzatsiki med rucculasalat:
1 beger yoghurt naturell
1 lite beger crème fraîche
1 agurk
1-2 båter revet hvitløk
ca. 5 dl rucculasalat
3 ss hakket frisk mynte
noen dråper tabasco
salt og kvernet pepper
evt. 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

La trespydene ligge i vann i 30 minutter.

Start med å lage tzatziki :
Ha yoghurt over i et kaffefilter og la det renne fra seg væske en times tid. Vask og del agurken i to. Skrap ut frøkjernen i midten og riv den grovt på et rivjern. Ha agurken i et dørslag og la det renne fra seg litt væske. Skyll rucculasalaten og snitt den grovt opp. Bland yoghurt og crème fraîche med resten av ingrediensene. Smak til med noen dråper tabasco, salt, pepper og eventuelt litt olje og sitronsaft.

Del kyllingfiletene i to på langs. Træ kyllingfiletene på spyd og ha på kryder.

Stek spydene raskt, ca. 2 minutter på hver side. Smør litt mangochutney på hvert spyd og pynt med mango og jordbær.

Server kyllingspyd med tzatsikisalat og godt brød til.

(Bildet er kun illustrerende).

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her er en annen oppskrift på tzatziki:

Tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

½ l naturell yoghurt
kaffefilter
1 agurk
salt
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakkete mynteblader
salt og hvit pepper
sitronsaft
Litt god olivenolje

Fremgangsmåte

Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag. La stå i en halvtime. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Du finner også en rekke deilige salatoppskrifter i Apéritifs store kokebok (klikk)

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen