Dagens rett

Lag wok helt fra bunnen - enkelt som bare det

Det er slett ingen grunn til å bruke halvfabrikata. Woksausen fikser du raskt selv. Bare prøv denne oppskriften.

Det er ingen grunn til å kjøpe ferdige woksauser i dyre dommer når du kan lage den minst like god selv. Da vet du jo også eksakt hva den innholder.

Et glass rosevin er forfriskende til

Når du først er i gang, kan du likeså godt lage en en stor porsjon. Slik har du woksausen klar til neste gang.
 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grønn wok med svinekjøtt og sukkererter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
150 g sukkererter
1 bunt vårløk
2 sjalottløk
½ dl sesamfrø

Saus:
1 dl eplejuice
1 ss honning
1 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk - finhakket
1 ts potetmel
¼ ts chilipasta (sambal oelek)
¼ ts salt
skall av ½ lime

Fremgangsmåte

Lag sausen først. Bland juice, honning, vineddik, hvitløk og potetmel i en kjele. Kok opp under omrøring og smak sausen til med chilipasta, salt og finraspet limeskall.

Del sukkererter i to, finsnitt vårløken og finhakk sjalottløken.

Rist sesamfrø i tørr, varm panne under omrøring til frøene er gylne. Legg dem til side.

Stek kjøttet raskt i litt olje i en varm panne. Ta det opp.

Legg grønnsakene i den varme pannen og stek raskt under omrøring. Legg kjøttet tilbake i pannen og slå over den ferdige sausen.

Bland woken raskt sammen. Smak til med salt og pepper.

Strø over ristede sesamfrø og server wokgryten straks med jasminris eller byggris.

Flere fristende wokretter

Tips:
Du kan gjerne bruke kylling.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen