Dagens rett

Lammeribbe som i Camargue

Denne retten er både smakfull og mettende. En fin og varmende rett nå som vi ikke helt vet om det fortsatt er høst eller om det er vinter været utenfor skal forestille. Håpet om en hvit jul svinner for hver dag, men hvem vet - kanskje kvelden før kvelden?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammeribbe som i Camargue

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lammeribbe
3 ss olivenolje
2 ts salt
400 g stjerneløk (1 nett)
3 båt. hvitløk
150 g frisk sjampinjong i skiver
1 ss siktet hvetemel
1 ts provencekrydder
2 ½ dl hvitvin
200 g sorte oliven
1 bks. hermetiske tomater
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Del ribben opp i "pinner". Dryss over salt og brun raskt i olivenolje i middels varm panne i ca. 15 minutter. Legg over i en gryte.

Ha i hvitløk og sopp i pannen og dryss over urter og salt. Øk varmen og stek til væsken fra soppen er fordampet. Strø over mel og la det surre et par minutter.

Ha blandingen i gryten og hell over hvitvin.

Tilsett tomatene og kok opp. Demp varmen og la det småsurre i ca. 1 time. Tilsett olivenene når det er igjen ca. 15 minutter.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen