Dagens rett

Lun pastasalat med grønnsaker

Hva med et aldri så lite grønt måltid i starten av uken. Pasta og grønnsaker spiller svært godt på lag. Med deilig olivenolje og litt reven parmesan kommer du dessuten raskt i vårlig stemning. Glem det triste været utenfor og nyt heller livet med god mat og vin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lun pastasalat med grønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 gr pastaskruer med farger
1 lite blomkålhode
½ bunt brokkoli
1 liten rødløk
6 stilker asparges
250 gr renset frisk spinat
parmesanost i tynne skiver
3 ss valnøttolje
2 ss hvitvinseddik
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok pastaen som angitt på pakken. Del blomkålen og brokkolien i små buketter og kok den i fosskokende vann med litt salt ca. 1 minutt. Spinaten renses for stilker, skylles godt og dampes i en kjele med litt vann ca. ½ minutt sammen med aspargesstilkene. Rødløken skjæres i tynne ringer.

Bland alle ingrediensene og legg salaten over på et fat. Drypp over olje og eddik. Fordel reven parmesan over. Til slutt litt nykvernet pepper.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen