Dagens rett

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Hvorfor ikke prøve en ny og spennende vri på den klassiske lutefisken denne helgen?

Mange rynker på nesen av den lett skjelvende lutefisken når den kommer på bordet, men har du først fått smaken for denne delikatessen kan du nesten ikke få nok av den.
 
Til julemat som lutefisk passer det godt å servere årets juleøl til, og vi i Apéritif har testet det for deg.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Antall porsjoner

8

Ingredienser

4-6 kg lutefisk
4-6 ss salt

Grønne linser med bacon:
4 dl grønne linser (puy-linser)
1 sjalottløk, finhakket
4-5 dl vann
150 g bacon, i terninger
salt og pepper

Sennepssaus:
2 sjalottløk, finhakket
1 ss olivenolje
1 ss grov sennep
8 tørkede aprikoser, i små terninger
5 dl fiskekraft
1 dl kremfløte
salt og pepper
evt. 1 ½ ss lys Maizena-jevner

Fremgangsmåte

Skjær lutefisken i porsjonsstykker og dryss dem godt med salt. La dem ligge i 30-60 minutter.

Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.

Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp fisken i ovnen ved 200 grader til den er gjennomkokt (ca. 30-40 minutter).

Linsene:
Kok linsene møre i vann med sjalottløk. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd. Koketiden er likevel ikke mer enn 20-25 minutter. Sil overflødig kokevann fra.

Sprøstek baconet og bland det i linsene, smak til med salt og pepper.

Sennepssaus:
Fres løk i olje i 1-2 minutter.

Tilsett sennep og rør om.

Rør inn aprikoser, hell på fiskekraft og fløte la sausen småsurre i ca. 20 minutter. Smak den til med salt og pepper og jevn eventuelt lett med Maizena.

Server lutefisken nykokt og rykende varm med linser, saus og gode poteter.

Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen