Dagens rett

Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter

Denne gode kyllingretten blir enda bedre for de voksne med god vin til. Rotgrønnsakene gir mye sødme som balanseres av sitron og hvitvin. Urtene bringer inn enda et element som ber om en saftig vin med god sødme og bløte tanniner. Selvsagt får du med gode konkrete vinforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 stor (gourmet)kylling eller 2 små
4 store gulrøtter
½ kålrot
olivenolje
salt og pepper
Saus:
2 dl grønne oliven uten stein
2 dl hvitvin
2 ss honning
bladene fra ½ potte basilikum
bladene fra ½ potte koriander
1 laurbærblad
6 fedd saftig hvitløk
saft av 2 sitroner samt 2 ss finrevet skall
4 ss japansk soyasaus

Fremgangsmåte

Skrell gulrøttene og kålroten og skjær i ½ cm tykke skiver/terninger. Legg dem i en ildfast form som er smurt med olivenolje. Drypp olje samt litt salt og pepper over.

Del kyllingen først i to på langs. Deretter deles den på tvers og til slutt deles bryst- og lårdelene i to. Hvis du bruker små kyllinger, holder det å dele dem i fire.  Brun kyllingbitene i olje i en stekepanne. Dryss litt salt og pepper over.

Først legges lårdelene oppå grønnsakene. Sett formen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene i en blender/food processor. Kjør til fin konsistens.

Ta formen ut av ovnen og snu lårbitene. Fordel så bryststykkene over grønnsakene. Steik videre i 20 minutter.

Ta formen ut nok en gang og hell sausen jevnt utover. Sett tilbake i ovnen og steik videre i ca 10 minutter.

Server med blandet salat og kokt ris.

Fremgangsmåte for hytter uten steikeovn:
Varm olje i en stor gryte. Steik først kyllingbitene nesten ferdig i flere runder. Hold dem varme i en annen gryte el.l med lokk. Steik deretter grønnsakene noen minutter på hver side i den sammen oljen i flere runder. Legg dem så i bunnen av gryta, kyllingen fordeles på toppen. Dryss over salt og pepper. Hell over 1/2 dl vann og sett platen eller blusset på middels varme. La stå og trekke i 30 minutter under lokk. Hell så sausen over og la stå uten lokk i 10 minutter til eller til kyllingen virker gjennomstekt (det er den når klar kjøttsaft kommer ut av kjøttet når du stikker i det med en knivspiss eller gaffel).

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen