Eksklusiv eplekake

Eksklusiv eplekake

Fremgangsmåte

  1. Mal skåldede mandler og rist dem lett i ovnen på et bakepapir i ca. 5 min ved 200° C.
  2. Skru ned varmen i ovnen til 165° C.
  3. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell over saften av en sitron.
  4. Visp de romtempererte eggehvitene tilsatt eddik til stivt skum i en kjøkkenmaskin.
  5. Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.
  6. Ha marengsen over i en annen bolle. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.
  7. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i den samme bollen som du lagde marengsen i.
  8. Tilsett de romtemperert eggeplommene, én om gangen. Pisk godt mellom hver gang.
  9. Tilsett forsiktig de ristede malte mandlene i deigen.
  10. Skjær så marengsen forsiktig inn massen.
  11. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165° C i 15 minutter midt i ovnen.
  12. Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme.
  13. Rør jevnlig slik at eplene blir jevnt møre.
  14. Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren.
  15. Fordel resten av røren jevnt over eplene.
  16. Kaken stekes ved 165° C i ca. 30 min med mest overvarme.
  17. Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med pisket kremfløte, vaniljeis eller vaniljekesam.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Noe til kaffen eller dessert?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her