Dagens rett

Prøv denne vrien på cæsarsalat

Når cæsarsalaten får grillspyd som tilbehør blir matlysten ekstra stor. Her er oppskriften.

Cæsarsalat er en av de absolutte favorittene blant middagssalater. Ofte kommer den med kylling. Her er kyllingen grillet på spyd. Det løfter retten noen ekstra hakk.

Se alle våre andre gode grilloppskrifter med kylling

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingspyd med cæsarsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

beregn 1-2 kyllingfileter per person

Hoi-sin grillsaus:
2 fedd hvitløk
½ rød chilipepper
1 ss finrevet ingefærrot, evt ½ ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ss tomatpuré
1 dl vann
¼ terning hønsebuljong
½ dl sukker
Cæsarsalat:
3 fedd hvitløk
2 eggeplommer
¼ ts kvernet pepper
1 ts dijonsennep
½ dl limesaft
1½ dl olivenolje
ca. 50 g fersk parmesanost
1 stort hode romanosalat
litt blandet salat
Hvitløkspasta:
hele hvitløk
olivenolje
timiankvister
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kyllingen:
Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene til grillsausen.

La det koke litt inn til en kraftig saus.

Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte supermarkeder eller asiatiske dagligvareforretninger.

Skjær kyllingfiletene i biter og træ dem inn på grillspyd. Pensle med litt av hoi-sin-sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i sausen før du griller eller steker dem.

Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.

Salaten:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en food-processor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.

Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.

Server kyllingspydene med cæsarsalat og gjerne ristet brød med hvitløkpasta.

Hvitløkspasta:
Sett ovnen på 225 grader.

Legg hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister.

Bak i ovn i ca 15 minutter eller til hvitløkfeddene kjennes myke.

Skjær et snitt i hvitløkfeddene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen