Dagens rett

Risrett med klippfisk, fra Arlecchino

Vi slår et slag for klippfisken i denne utgaven av Dagens rett. I tørket utgave må den utvannes i én til to dager. Imidlertid får du også kjøpt den ferdig, klar til bruk. Denne er vel helst å foretrekke, for de færreste av oss har vel liggende noe ferdig utvannet, sånn rent tilfeldigvis.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Risrett med klippfisk fra Arlecchino

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

ca ½ kg utvannet kokt og renset klippfisk
½ dl olivenolje
1 middelsstor løk i skiver
3 finhakkede hvitløkbåter
3 dl pasta av tørkede tomater
½ dl tørr hvitvin
600 g kokt ris
50 g sorte hakkete oliven

1 ss hakket bladpersille
100 g soltørkede tomater
1 bunt gressløk eller små vårløk

Fremgangsmåte

Flak klippfisken. Stek løken og hvitløken i olivenolje til løken er gylden. Tilsett tomatpastaen. La steke på svak varme ca 1 minutt.

Tilsett hvitvinen og la koke ca 2 minutter. Ha nå i ris og klippfisk. Til slutt blandes inn hakkede sorte oliven og hakket persille.

Anrett med soltørkede tomater og løk.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen