Dagens rett

Sats på godt grillvær og disse lekre grillspydene

Fyr opp grillen og gjør deg klar for en skikkelig vårfest, for i dag griller vi verdens beste sjømat.

Norge er verdensberømt for den gode laksen vi har, og i dag har vi kombinert den med en av havets virkelige skatter - kamskjellet.

I Norge håndplukkes kamskjell av dykkere og dermed bevarer man havbunnen og tar kun opp skjell av en viss størrelse.

Pass bare på å ikke grille spydene for lenge for både laksen og kamskjellene er best når de har en litt rå kjerne.

Lekre retter med kamskjell

Sjømat på grillen

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillspyd med laks, kamskjell og byggris-tabbouleh

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
8 kamskjell
2 ss chiliolje
trespyd

Byggris-tabbouleh:
4 porsjoner byggris
3 tomater
2 vårløk
3 ss persille, frisk
1 ss mynte, frisk
4 ss olivenolje
1 sitron
salt

Fremgangsmåte

Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.

Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjellene (ca 3x3 cm), og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.

Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.

Byggris-tabbouleh:
Kok byggris etter anvisning på pakken.

Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.

Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.

Server grillspydene på en seng av byggris-tabbouleh og gjerne med tzatziki og pitabrød ved siden av.

Sjømat på grillen

Tips: Chiliolje finner du i velassorterte butikker, eller du kan lage den enkelt selv ved å skrape ut frøene av en rød chili og grovhakke den. Ha chilien i en foodprosessor med litt solsikkeolje og kjør til du har en klumpefri chiliolje.

Oljen kan oppbevares i minst to uker i kjøleskap og smakene utvikler seg etterhvert.

Tips 2: Tabbouleh stammer opprinnelig fra Midtøsten hvor den lages med couscous, men den norske byggrisen er et perfekt alternativ og langt sunnere.

Internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen