Dagens rett

Server en fiskerett du garantert får skryt av

Denne lekre oppskriften er enklere enn du tror, og den har en fin wow-faktor. Og så smaker den himmelsk.

Kveite er fantastisk godt, men mange vegrer seg for å bruke den på grillen av frykt for at den skal bli for tørr.

Ved å pakke den inn i en god spekeskinke er du sikret perfekt stekt og saftig kveite selv etter en runde på grillen eller i pannen. Denne retten blir nemlig like god om du bare har en stekepanne for hånden.

Vi har mange andre lekre oppskrifter med kveite

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og ben
8-12 tynne skiver god spekeskinke
olje

Grillete grønnsaker:
2 gulrøtter
½ blomkålhode
1 fennikel
1 dl raps- eller olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts honning
½ ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Legg skinke rundt hele fiskestykket. Legg fiskestykkene på aluminiumsfolie, drypp olje over.

Grillede grønnsaker:
Lag en form av tykk aluminiumsfolie (tre lag). Rens og del opp grønnsakene, legg dem i folieformen.

Rør sammen olje, sennep, honning og sitronsaft og hell det over grønnsakene - bland godt.

Sett formen med grønnsakene på grillen først, de trenger 10-12 minutter. De kan også stekes i ovnen ved 180 grader. Det tar 25-30 minutter.

Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje på grillen eller i pannen og stek den i 6-8 minutter. Snu fisken ofte.

Server fisken på en seng av grønnsaker, pynt med grønt og server godt brød til.

Prøv en av de andre gode oppskriftene med kveite

Tips: Her kreves det tynne skiver av en ekstra god spekeskinke. Fisken beholder smak og saftighet når den bakes pakket i skinke.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen