Dagens rett

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

I denne oppskriften er det brukt vakuumpakket torskeloin. Men torskefilet fra fryseren, fungerer også utmerket. 

Helt fantastisk blir retten om du får tak i nyfanget skrei. Da fortjener den noe godt i glasset også.

Denne hvitvinen er et skikkelig kult følge

Går du heller for rødvin, velg denne

En rosevin er heller ikke av veien 

Med søte norske tomater til og en smakskraftig tapenda blir middagen en hit. Det går an å kjøpe ferdig tapenade, men den blir aldri like god som den du lager selv av kalamata-oliven.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk med tapenade og lune tomater

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Ca 500 g torskeloin
Usaltet smør
10 cherrytomater, delt i to
En liten bunt gressløk
Tapenade:
200 g kalamata-oliven uten stein
En liten bunt bladpersille
8 ansjosfileter
1 dl extra virgin olivenolje
½ ts nykvernet pepper
Til servering:
Noen blader bladpersille

Fremgangsmåte

Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken og la den ligge i ca 20 min.

Skyll av saltet, tørk fisken og krydre den med nykvernet pepper og litt salt.

Tapenade:
Lag tapenade mens fisken saltes.

Kjør oliven, ansjos, flatbladpersille og olivenolje i en blender.

Tilsett nykvernet pepper.

Steking av fisk:
Ha olje i stekepannen som står nesten (men ikke helt) på max.

Stek i 2 minutter på hver side. Ha i usaltet smør og øs dette over fisken i et par minutter.

Legg på lokk og la hvile i ca 5 minutter.

Tomater:
Smelt smør i en panne og ha i tomater og gressløk.

La det surre i 1 - 2 minutter.

Legg tomatene på to tallerkener med fiskestykkene oppå.

Server med tapenade og pynt med bladpersilleblader.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen