Dagens rett

Slike medisterkaker fikk du ikke på julaften

Det er lillenyttårsaften og vi tar det enkelt, men firer ikke på kravene til smak. Prøv denne kjappe oppskriften.

Det er utrolig hovr mye du kan få ut av restene fra julemiddagen. Som her mer medisterkakene.

Vi har også andre ideer for rester av julematen

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Honningstekte medisterboller med couscous

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Couscous
2.5 dl
2.5 dl
120 g
tørket frukt i små biter

Fremgangsmåte

Lag små boller av farsen og stek dem over middels varme i margarin.

Tilsett honning når bollene har fått stekeskorpe. Stekes i 8 minutter til de er gjennomstekte.

Couscous:
Kok opp vann med buljongterning, margarin, tørket frukt og kanel.

Ta kjelen vekk fra platen og hell i couscousen. La det stå å svelle i 5 minutter under lokk. Rør godt.

Prøv noen av disse deilige rettene med julepålegget

Tips: Honning og tørket frukt gir ikke bare julesmak på maten. Tankene dine vil fort vandre mot eksotiske strøk.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen