Dagens rett

Slike medisterkaker fikk du ikke på julaften

Det er lillenyttårsaften og vi tar det enkelt, men firer ikke på kravene til smak. Prøv denne kjappe oppskriften.

Det er utrolig hovr mye du kan få ut av restene fra julemiddagen. Som her mer medisterkakene.

Vi har også andre ideer for rester av julematen

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Honningstekte medisterboller med couscous

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g medisterfarse
2 ss margarin
4 ss honning

Couscous:
2 ½ dl couscous
2 ½ dl vann
1 buljongterning
1 ts margarin
120 g tørket frukt i små biter
1 bit hel kanel

Fremgangsmåte

Lag små boller av farsen og stek dem over middels varme i margarin.

Tilsett honning når bollene har fått stekeskorpe. Stekes i 8 minutter til de er gjennomstekte.

Couscous:
Kok opp vann med buljongterning, margarin, tørket frukt og kanel.

Ta kjelen vekk fra platen og hell i couscousen. La det stå å svelle i 5 minutter under lokk. Rør godt.

Prøv noen av disse deilige rettene med julepålegget

Tips: Honning og tørket frukt gir ikke bare julesmak på maten. Tankene dine vil fort vandre mot eksotiske strøk.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen