Dagens rett

Spaghetti alla puttanesca

Fotball-VM er i full gang og når Italia møte Ghana i kveld, anbefaler vi et enkelt, men utrolig velsmakende pastamåltid. Vi gir deg selvsagt også flere gode forslag til hva du skal drikke til.

Italiensk fotball ble rystet av flere skandaler rett før VM, og i kveld skal Totti, Cannavarro, Del Piero og de andre, møte Ghana som er i sitt første VM-sluttspill. Helgen som var serverte noen store overraskelser - klarer Italia å slå Ghana?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Spagetti alla puttanesca

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 ss små salte kapers (alt 2 ss i saltlake)
3-4 ss extra virgin olivenolje
2-3 hvitløksfedd i skiver
4-5 ansjosfileter, grovhakket
½ ts knust tørket peperoncini eller 1 knivsodd cayennepepper
10-12 svarte kvalitetsoliven, grovhakket
1 stor boks hele tomater uten skall
Evt salt, pepper og sitronsaft
Finhakkede friske urter som oregano, basilikum og bladpersille

500 g fersk spagetti eller annen pasta som linguine eller penne

Fremgangsmåte

500 g fersk spagetti eller annen pasta som linguine eller penne

Legg kapers i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.

Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.

Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte. Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene.

Rør godt og ha i kapersen. La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

I mellomtiden har du kokt spaghettien. Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen. Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen