Dagens rett

Spanske spyd

Dagens rett kan du steke eller grille, ute som inne. Og dét er kanskje like greit, for temperaturen er ikke akkurat like oppløftende nå som tidligere i sommer. På den annen side er det jo bare å kle godt på seg og fyre utegrillen opp for fullt. En myk sydfransk syrah er vårt tips til drikkefølge.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Spanske spyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g mørt svinekjøtt (skinkebiff, flatbiff eller filet)
5 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
½ ts grovmalt pepper
¼ ts kajennepepper
ca. 3 dl ris
½løk
2 chili
1 ts gurkemeie

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen olivenolje, paprikapulver, gurkemeie, pepper og kajennepepper til marinaden. La kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.

Træ kjøttet på spyd og grill/stek 10-12 minutter. Snu og pensle ofte.

Kok risen til 4 porsjoner etter anvisning på pakken, sammen med gurkemeie.

Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene). Bland sammen med risen.

En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen