Dagens rett

Sprøstekt torsk med potet- og sellerimos

I dag serverer vi en skikkelig delikatesse til middag i det vi har satt den kritthvite torsken på menyen.

Torsk er en fantastisk råvare og her har vi laget en deilig rødvinssaus til, men du kan også finne en rekke andre deilige torskeretter hos oss.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sprøstekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 ¼ kg torskefilet med skinn
2 ss salt
2 ss smør + 2 ss olje til bruning

Potet- og sellerimos:
400 g poteter, gjerne mandelpoteter eller en annen melen sort
400 g knollselleri
1 ½ dl melk
1 dl kremfløte
1 ss smør
salt, hvit pepper

Rødvinssaus:
2 sjalottløk, finhakket
2 dl rødvin
150 g smør
salt, pepper

Til servering:
1 stor gulrot, i små terninger
1 persillerot, i små terninger
1 gul squash, i små terninger
1 stor tomat, i små terninger

Fremgangsmåte

Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i seks jevnstore stykker.

Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje på middels høy varme. Dette kan gjøres på forhånd.

Like før servering etterstekes fisken i ovn ved 170 grader i ca. 5 min, med skinnsiden opp.

Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og knollselleri og skjær det i terninger. Kok det mørt i usaltet vann.

Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.

Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Saus:
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn. Visp inn smør i små terninger.

Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.
 
Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.
 
Legg opp torsken på tallerkenen med skinnsiden opp på en seng av potet- og sellerimos. Fordel grønnsakene rundet og ha på saus.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen