Dagens rett

Steinbit fish and chips

Panert fisk er en umiddelbar suksess på middagsbordet, og det er ingen grunn til ikke å lage dem selv!

I Storbritannia settes det til livs store mengder med fish and chips hvert år. Med god fersk fisk og gode norske råvarer er det absolutt ingen grunn til å kjøpe frosne produkter.
 
Pass bare på at du benytter en fisk som er relativt fast i fisken.
 

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fish and chips med steinbit

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 gr steinbit, delt i 8 biter
2 dl hvetemel med salt og pepper
3 dl eggehvite, sammenvispet
3 dl brødkrumme av skorpe på loff

2 persillerøtter

Tartarsaus:
2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
2 ss sitronjuice
3 dl solsikkeolje
Salt og pepper
1 ts sylteagurk, grovhakket
1 ts kapers, grovhakket
1 ts grønne oliven, grovhakket
1 ts sorte oliven, grovhakket

Fremgangsmåte

Vend fiskestykkene i mel, eggehvite og brødkrumme en gang og stek i frityr på 165 grader.

Chips:
Skjær tynne skiver av persillerøttene og fritér dem på samme temperatur som fisken til de er sprø og gylne. Krydre med havsalt.

Tartarsaus:
Bland sammen egg, sennep og sitronjuice. Pisk inn oljen i en tynn stråle. Bland inn sylteagurk, kapers, grønne og sorte oliven.

Smak til med salt og pepper. Server gjerne fish & chips'en med salat og sitron.

Flere gode fiskeretter

Les mer om fish & chips her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen