Dagens rett

Stekt laks med purre og mangosalat og hvitvinsaus

Laksefilet fra butikken kan med få grep bli et festmåltid
Foto: (Ken Cave)

Laksefilet fra butikken kan med få grep bli et festmåltid

Med laks på menyen kan tilbehøret enkelt og lettlaget som her, og du kan glede deg til en skikkelig smaksbombe.
Redaksjonen
15 September 2020 - 02:00
 

Denne oppskriften kan forenkles ved å kutte ut sausen - den er strengt tatt unødvendig på en tirsdag. Men skal du bruke oppskriften til en festligere anledning tar du med sausen og serverer kokte poteter eller ris til.

Lyst på en annen rett med stekt laks?

 
 

Stekt laks med purre og mangosalat og hvitvinsaus

Stekt laks med purre og mangosalat og hvitvinsaus

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten opp i 8 pene stykker. 

Stek fiskebitene i meget varm olje i ett minutt. Dryss over salt og pepper og legg bitene så over på et smurt stekebrett med den stekte siden opp.

Purren deles på langs i to og skylles godt, kutt den så opp i 2 cm biter. Brukes vårløk skjæres den i passende stykker. Stek løken i den samme pannen som fisken. 

Mangosalat:
Skrell og del opp mangoen i terninger. Grovhakk rødløken. Finhakk koriander. Bland alt med litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Saus:
Kok inn tørr hvitvin og sjalottløk. Når det meste av vinen er kokt inn, tilsettes kremfløte.

Kok inn fløten til det tykner (fløten gjør det lettere å holde smørsausen sammen). Rør så inn små terninger av kaldt usaltet smør.
Hold temperaturen opp mot kokepunktet (skal ikke koke). Når alt smøret er rørt inn smakes sausen til med sitron, salt og pepper.

Tips:
Sausen kan lages et par timer i forveien og varmes forsiktig.

Rett før servering etterstekes laksen i ovn på 200 grader i 2 minutter. Når du trykker lett på den skal den kjennes fast men ikke hard. Pass på å ikke oversteke. 

Legg opp fisken oppå den stekte purren og server med mangosalat og sausen ved siden av.

Lyst på en annen rett med stekt laks?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på
Dagens rett

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på

Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her