Drikke
Topp hvitvin i boks

Topp hvitvin i boks

Denne hvite pappvinen er fortsatt blant de beste på markedet.
Aase E. Jacobsen
24 Juli 2012 - 14:58

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Sommerspalten "Gjensyn"
Apéritif smaker i løpet av et år svært mye god vin. Mange av disse fortjener en ekstraordinær omtale, derav spaltene Ukens vin og Godbiter i pollisten.
I sommerferien tar begge spaltene fri, men for Ukens vin benytter vi likevel sommerukene til å hente opp igjen noen av pollistens aller beste kjøp. Viner som år etter år beviser sin kvalitet ved å stikke seg ut i mengden av polets tilbud.
Vi har valgt å kalle denne sommerspalten "gjensyn", men du som abonnerer på Ukens vin vil motta disse tipsene på e-post.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Det er ikke bare navnet som gjør at Yamada Pecorino BiB 2014 (59747) til kr. 369,90 skiller seg fra andre hvite boksviner. Også kvaliteten, fylden og karakteren er av et annet kaliber. Og likevel koster den ikke noe mer enn de fleste andre.

Les mer om ukens gjensyn her

2011-utgaven holder samme høye kvalitet som året før. Men årgangen som sådan bød på utfordringer for vinbøndene. Avlingene var nesten en femdel lavere enn normalt i Abruzzo som et resultat av kjølig vær under blomstringen. Innhøstingen ble dessuten forsinket med 10 dager til tross for ekstremvarme i august som også bidro til redusert volum.

Like sjelden

Fra samme årgang kommer Yamadas søster, Ispira Passerina Colline Pescaresi 2011 (98527). Også den laget av en sjelden lokal drue, nemlig passerina. Som pecorino har den sine røtter i nabofylket Marche hvor den sågar har fått sitt egen DOC, Offida Passerina.

Men «vår vin» tilhører IGT Colline Pescaresi som altså er i Abruzzo. Passerina er noe mer produktiv enn pecorino. Dessuten har den en lengre vekstsyklus. Smaksmessig er den like rund og fyldig i frukten, i hvert fall når sammenligningsgrunnlaget er som her. Men den har også veldig god syre og mineralkarakter, takket være det kalkholdige leirjordsmonnet.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille denne ukens vintips trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her