Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Smak 8 flotte viner
Foto: (Istock - EyeEm Mobile GmbH)
Vinsmaking i Oslo

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Smak 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober
16 Juni 2025 - 07:28

Med sitt vakre landskap og utsøkte viner er Toscana og Chianti Classico et populært reisemål for flere. Og der er Fèlsina fra landsbyen Castelnuovo Berardenga rett utenfor Siena, et populært besøk for sine mange norgesvenner. Denne kvelden tar Chiara Leonini fra Fèlsina med seg smaken av Toscana til Oslo, og gir deg muligheten til å smake 8 utsøkte viner fra produsentens imponerende portefølje. 

1966 var en krevende tid for italienske vinmakere, likevel tok Domenico Poggiali Fèlsina steget og kjøpte et vinhus med en plan om å investere fullt og helt i vinenes kvalitet og i et kunnskapsrikt, ungt team. Over årene har denne satsningen vist å lønne seg, og i dag eier Fèlsina mer enn 95 hektar vinmarker der de produserer viner som representerer det ypperste av kjernen i Toskansk vinkultur.

Rancia vinmark i nydelige Toscana Foto: Bruno Bruchi

Helt siden Fèlsina introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har de stått som et strålende eksempel på hvordan riktig sangiovese og Chianti skal smake. Denne kvelden får vi smake den fantastiske Felsina Colonia Gran Selezione 2020 – som du kun får tak i ved spesialbestilling på Vinmonopolet. Deres balanse mellom elegante og likevel intense viner, er det svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å oppnå. Fèlsinas viner er stadig å finne på listen over viner som har mottatt høyeste utmerkelse av det anerkjente Italienske vinmagasinet Gambero Rosso. De scorer også høyt hos Apéritif. 

Chiara Leonini gleder seg til å se deg den 06. oktober! Foto:

På denne vinsmakingen vil eksportsjef Chiara Leonini lede oss gjennom 8 av Fèlsinas flotte viner. Her kan du lære hva som skiller Chianti fra andre italienske vinområder, om områdets historie, og ikke minst hva som gjør akkurat disse vinene til noe av det aller, aller beste derfra. Vinsmakingen holdes på den tradisjonsrike restauranten, Louise, på Aker Brygge. På Louise skreddersyr de løsninger for private middager og arrangementer. Book en middag før eller etter vinsmakingen og få 20% rabatt på maten. Skriv «Aperitiff20» i kommentarfeltet i bookingen for å få deres rabatt.

Felsina.png [70.61 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her