Ukens kake

Elsker du ikke kokos allerede, vil du gjøre det etter å ha smakt denne kaken

Her er oppskriften. Den fullfører du uten store forkunnskaper.

Versjoner over denne kaken laget jeg mye i min ungdom. Den gangen kokos var en eksotisk smak. I dag er den mye mer hverdagslig, men likefullt er kokos i kaker noe veldig mange liker. Noen skremmes sikkert av mengden fløte i denne kaloribomben av en kake, men det går fint å nøye seg med et lite stykke. Akkurat som du ikke må spise opp begge bitene med Bounty eller tømme Twist-posen for Cocos. Det er vanskelig å la være, men altså fullt mulig.  

Andre morsomme ting du kan gjøre med kokos

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Kokospai

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Tertedeig:
300 g hvetemel
200 g smør
100 g melis
1 lettvispet egg 

Fyll:
5 dl kremfløte
2/3 dl maisennamel
3 eggeplommer
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
2 ss smør
1 ¼ ts ekte vaniljesukker

Topping:
3 ¾ dl kremfløte
3 ½ ss sukker
1 ¼ ts ekte vaniljesukker
2/3 dl ristet kokosmasse

Fremgangsmåte

Tertedeig:
Bland hvetemel, smør og melis i en mikser eller kna alt sammen for hånd. 

Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader.

Kjevle paideigen ut slik at den passer kakeformen. Skjær bort overflødig deig. Legg erter oppå deigen for at den ikke skal blåse seg opp. Stek i 15 minutter eller til den er lysebrun men gjennomstekt. Avkjøl.

Fyll:
Pisk fløte og maisennamel i en kjele med tykk bunn. Tilsett eggeplommer og sukker og pisk til alt er godt blandet. Varm forsiktig opp mens du rører konstant. Når kremen er tykk nok (den skal ikke komme opp på kokepunktet), tar du den av platen. Rør inn kokosmassen, smøret og vaniljesukkeret. 

Hell over den avkjølte tertebunnen og jevn kremen ut. Dekk med plast og sett i kjøleskapet i 15 minutter.

Topping:
Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til myk krem. Fordel over eggekremen. Rist kokosmasse i middels varm panne. Avkjøl og dryss på toppen. Sett kaken kaldt i minst to timer før servering. Den kan godt stå over natten.

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen