Ukens kake

Dette kan bli din nye favorittjuledessert

Gløggkokte pærer er både en smaksintens og relativt lett avslutning på julemiddagen.

 Denne desserten kan du fint lage både en og to dager før den store dagen. For pærene koser seg i marinaden i kjøleskapet fram til de skal spises. Husk bare å ta dem ut i god tid siden de smaker aller best lett temperert. 

 Og foretrekker du vanlig pisket kremfløte til, eller vaniljeiskrem, er det selvsagt også en veldig god løsning.  

Se alle de andre gode oppskriftene på julekaker og -desserter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Gløggmarinerte pærer med mascarponekrem

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8 store harde pærer
2,5 dl gløggkonsentrat
1 fl rødvin
1 kanelstang
5 nelliker
2 stjerneanis
1 bit skrelt ingefær, 2x2 cm
1 dl brunt sukker
Mascarponekrem:
1 boks mascarpone
1 dl yoghurt naturell

1 bit mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Skrell pærene og fjern eventuelt kjernehusene. Kok opp gløgg, rødvin og krydder i en stor kasserolle. Legg pærene i og kok opp en gang til. Pass på at pærene dekkes. Hvis ikke hell på litt ekstra rødvin. La trekke ved svak varme i et par timer. Sett til avkjøling og la pærene ligge i marinaden helst et par døgn og gjerne inntil en uke i kjøleskapet.

Kok opp et par desiliter av marinaden og la den koke til sirupsaktig konsistens.

Mascarponekrem:
Server pærene med lettpisket mascarpone og yoghurt. Hell litt sirup i en ring rundt. Riv mørk sjokolade over før servering. Og dryss melis over til slutt. Pynt gjerne med et mynteblad eller sitronmelisse.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen