Ukens kake

Heretter er det ikke lov å kaste brød

Arme riddere er som skapt for en situasjon hvor vi prøver å redusere matavfallet. Smaker knallgodt gjør denne klassikeren også.

Noe av det beste jeg visste som barn var brødskiver dyppet i egg og melk, stekt i smør, med sukker eller hjemmelaget syltetøy på toppen. Så enkel var barndommens gleder.

Selv i dagens overflodsamfunn smaker arme riddere fantastisk. Ikke minst siden det er en utmerket måte å utnytte noe som ellers ville havnet i søpla. Nemlig daggammelt brød. 

Selv om hvitt brød er det vanligste til denne bruken, er også grovt brød velegnet. 

I disse oppskriftene bruker du noe som ofte havner i matsøpla

Og arme riddere - et navn vi har fått fra Tyskland -  er en veldig tradisjonsrik rett. Ifølge Wikipedia er den eldste nedtegnete oppskriften å finne i Buoch von guoter spîse fra 1300-tallet. På engelsk heter retten poor knights of Windsor eller franch toast og på fransk pain perdu - eller tapt brød som det litt upresist blir på norsk. Kjært barn har mange navn, for retten finnes i alle vestlige matkulturer.

Prøv gjerne denne vrien på tapt brød

Se våre andre oppskrifter på arme riddere

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Arme riddere med jordbær og iskrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 loff i skiver
3 egg
2,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts ekte vaniljesukker
1 ss finrevet sitronskall (økologisk)
50 g smør
1 kurv jordbær
Iskrem eller pisket krem

 

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall. Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider. Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne. Dryss over litt melis og bland godt. Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.

Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen