Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur
Foto: lauraag

Banankake med ananas, pekannøtter og osteglasur

Denne amerikanske klassikeren går ofte under navnet Hummingbird cake, og er en svært mektig kake som med fordel kan deles i små stykker.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn pisket egg og olje vekselsvis. Tilsett moste bananer og ananasbiter. Rør godt og ha i grovhakkete pekannøtter til slutt.

Smør en langpanne eller tre små runde kakeformer og stek ved 175 grader i 30 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. Pinnen skal være tørr. Du kan også steke i en stor rund kakeform, men da må du beregne 50 minutter.

Tips:
Hvis du rister pekannøttene i stekeovnen i 10 minutter ved 175 grader før bruk, får de ekstra god smak. De må ikke bli brent.

Sett kakebunnen til avkjøling mens du lager ostekremen.

Ostekrem:
Kjør kremost og mykt smør til luftig konsistens i miksmasteren. Tilsett melis og vaniljesukker litt etter litt. Kjør litt til. Smak eventuelt til med ananassaft.

Montering:
Dekk den første kakebunnen med ostekrem og legg nummer to oppå. Gjenta en gang til. Smør resten på toppen og sidene. Dryss over grovhakkede pekannøtter.

Tips:
Hvis du gikk for langpanne, kan du velge å dele kaken i to på langs, og så fylle den. Ellers smører du bare ostekremen på toppen og pynter med pekannøtter, og da trenger du ikke like mye ostekrem, med mindre du vil ha et veldig tykt lag på toppen.

Tips:
Pekannøttene kan erstattes med valnøtter, eller droppes.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her