Enkel quiche
Pernille

Enkel quiche

Her er oppskriften på en enkel pai som det betyr at det også er tilsvarende å lykkes med. Deilig er den.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. smuldre smøret i melet, bruk gjerne matmølle. Når deigen samler seg i en stor klump er den ferdig. Dersom deigen er for tørr kan det tilsettes noen dråper vann. Trykk deigen ut i en stor paiform, prikk den med en gaffel, og stek den i ca 10 minutter, eller til den har fått litt farge.
 
Klipp opp og stek bacon og løk.
 
Damp spinaten i litt smør til den faller sammen, det går fort. Fordel spinat, løk, bacon og revet ost i paiskallet.
 
Visp sammen eggene, fløte og melk. Tilsett parmesan, salt (vær forsiktig, husk at bacon er salt) pepper og paprikapulver etter smak.
 
Hell over i paiformen, sett i ovnen og stek nederst i ovnen i ca. 45 minutter eller til den er godt brun. Serveres varm eller kald og gjerne med godt brød en grønn salat!
 
Oppskriften kan varieres i det uendelige, avhengig av hva du har i huset. Bytt f.eks. bacon med soltørkede tomater, eller bruk broccoli, kokte poteter, paprika, skinke eller fennikel.

Sendt inn av Pernille

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her