Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny
Foto: (Emilie Paulsen, Optimal Norge)

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny

Bli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.
09 Oktober 2024 - 07:51

Kombinasjonen av mat og vin står i sentrum denne kvelden, der de 5 rettene fra Prinsen er satt nøye sammen for å matche vinene fra den tsjekkiske vinprodusenten, Krasna Hora.

Krasna Hora er en av Tsjekkias aller mest spennende produsenter. Når vinene deres ble lansert på polet i 2018, ble flaskene revet vekk fra hyllene på et blunk. Krasna Hora Winery ligger i den historiske vinlandsbyen Starý Poddvorov, i den sørøstlige delen av Tsjekkia, på 49. breddegrad – samme som Alsace og Burgund. Vinhusets beliggenhet gir gunstige forhold for tradisjonelle franske druesorter som pinot blanc, pinot gris, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir og merlot. Den lille familieeide gården har laget vin siden 60-tallet og dyrker meget bærekraftige druer, på den biodynamiske måten. Krasna Horas kjølige klima gir stor temperaturforskjell mellom dag og natt. Dette gir vinen en helt unik karakter.

Uformelle omgivelser og magisk mat! Foto: Emilie Paulsen, Optimal Norge

Nevøen til grunnleggeren og vinmaker, Ondrej Dubas, tar turen til Oslo og vil fortelle deg mere om vinene og la deg oppleve hvordan vin og mat sammen kan skape en unik smaksopplevelse.

Denne kvelden vil du få smake viner laget på pinot noir, riesling, chardonnay, pinot blanc og dornfelder, kombinert med en 5-retters meny fra Prinsen. Prinsen er en ny aktør i Oslos restaurantverden, med fokus på rustikk kvalitet i uformelle omgivelser. De har raskt etablert seg som en favoritt blant matelskere – og ikke uten grunn. Kjøkkenet ledes av Mats Lambrechts Vaulen, tidligere kjøkkensjef på Zarathustra, Nedre Foss Gård og Txotx. Mats er en velkjent og verdsatt skikkelse i bransjen, og vil skape magi på kjøkkenet for oss denne kvelden.

Våre middager blir ofte fort utsolgt, og lange ventelister –så meld deg i dag for å sikre deg din plass!

Kopi av Krasna Hora (400 x 400 px).png [47.96 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her