Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny
Foto: (Emilie Paulsen, Optimal Norge)

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny

Bli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.
09 Oktober 2024 - 07:51

Kombinasjonen av mat og vin står i sentrum denne kvelden, der de 5 rettene fra Prinsen er satt nøye sammen for å matche vinene fra den tsjekkiske vinprodusenten, Krasna Hora.

Krasna Hora er en av Tsjekkias aller mest spennende produsenter. Når vinene deres ble lansert på polet i 2018, ble flaskene revet vekk fra hyllene på et blunk. Krasna Hora Winery ligger i den historiske vinlandsbyen Starý Poddvorov, i den sørøstlige delen av Tsjekkia, på 49. breddegrad – samme som Alsace og Burgund. Vinhusets beliggenhet gir gunstige forhold for tradisjonelle franske druesorter som pinot blanc, pinot gris, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir og merlot. Den lille familieeide gården har laget vin siden 60-tallet og dyrker meget bærekraftige druer, på den biodynamiske måten. Krasna Horas kjølige klima gir stor temperaturforskjell mellom dag og natt. Dette gir vinen en helt unik karakter.

Uformelle omgivelser og magisk mat! Foto: Emilie Paulsen, Optimal Norge

Nevøen til grunnleggeren og vinmaker, Ondrej Dubas, tar turen til Oslo og vil fortelle deg mere om vinene og la deg oppleve hvordan vin og mat sammen kan skape en unik smaksopplevelse.

Denne kvelden vil du få smake viner laget på pinot noir, riesling, chardonnay, pinot blanc og dornfelder, kombinert med en 5-retters meny fra Prinsen. Prinsen er en ny aktør i Oslos restaurantverden, med fokus på rustikk kvalitet i uformelle omgivelser. De har raskt etablert seg som en favoritt blant matelskere – og ikke uten grunn. Kjøkkenet ledes av Mats Lambrechts Vaulen, tidligere kjøkkensjef på Zarathustra, Nedre Foss Gård og Txotx. Mats er en velkjent og verdsatt skikkelse i bransjen, og vil skape magi på kjøkkenet for oss denne kvelden.

Våre middager blir ofte fort utsolgt, og lange ventelister –så meld deg i dag for å sikre deg din plass!

Kopi av Krasna Hora (400 x 400 px).png [47.96 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her