Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny
Foto: (Emilie Paulsen, Optimal Norge)

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny

Bli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.
09 Oktober 2024 - 06:51

Kombinasjonen av mat og vin står i sentrum denne kvelden, der de 5 rettene fra Prinsen er satt nøye sammen for å matche vinene fra den tsjekkiske vinprodusenten, Krasna Hora.

Krasna Hora er en av Tsjekkias aller mest spennende produsenter. Når vinene deres ble lansert på polet i 2018, ble flaskene revet vekk fra hyllene på et blunk. Krasna Hora Winery ligger i den historiske vinlandsbyen Starý Poddvorov, i den sørøstlige delen av Tsjekkia, på 49. breddegrad – samme som Alsace og Burgund. Vinhusets beliggenhet gir gunstige forhold for tradisjonelle franske druesorter som pinot blanc, pinot gris, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir og merlot. Den lille familieeide gården har laget vin siden 60-tallet og dyrker meget bærekraftige druer, på den biodynamiske måten. Krasna Horas kjølige klima gir stor temperaturforskjell mellom dag og natt. Dette gir vinen en helt unik karakter.

Uformelle omgivelser og magisk mat! Foto: Emilie Paulsen, Optimal Norge

Nevøen til grunnleggeren og vinmaker, Ondrej Dubas, tar turen til Oslo og vil fortelle deg mere om vinene og la deg oppleve hvordan vin og mat sammen kan skape en unik smaksopplevelse.

Denne kvelden vil du få smake viner laget på pinot noir, riesling, chardonnay, pinot blanc og dornfelder, kombinert med en 5-retters meny fra Prinsen. Prinsen er en ny aktør i Oslos restaurantverden, med fokus på rustikk kvalitet i uformelle omgivelser. De har raskt etablert seg som en favoritt blant matelskere – og ikke uten grunn. Kjøkkenet ledes av Mats Lambrechts Vaulen, tidligere kjøkkensjef på Zarathustra, Nedre Foss Gård og Txotx. Mats er en velkjent og verdsatt skikkelse i bransjen, og vil skape magi på kjøkkenet for oss denne kvelden.

Våre middager blir ofte fort utsolgt, og lange ventelister –så meld deg i dag for å sikre deg din plass!

Kopi av Krasna Hora (400 x 400 px).png [47.96 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her