Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Foto: (Domaine des Tourelles)

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.
27 September 2024 - 09:38

Det er godt kjent at det til tider har vært utfordrende å produsere vin i Bekaa-dalen, grunnet nærhet til konfliktområdene i midt-østen. Domaine des Tourelles har vært en av de fem vinprodusentene som har holdt stand opp gjennom alle kriser. Og av de rundt 50 produsentene som er etablert i dalen i dag, regnes Domaine des Tourelles for å være den kanskje mest dynamiske og up’n coming – til tross for at det også anses for å være det eldste familievinhuset som fremdeles er i drift.

Familien Brun drev gården helt fram til 2003, og det ikke var noen etterkommere til å videreføre bedriften. Eiendommen ble derfor kjøpt av Elie Issa og Nayla Issa, og i dag er det Elie sin sønn Faouzi, som er vinmaker og herre på gården.

Faouzi Issa tar selv turen til Oslo den 15. oktober for å vise frem 8 spennende viner. Faouzi, som er vaskeekte "Bekaa-boy" har studert ønologi i Montpellier og har fartstid hos René Rostaing i Rhône og Chateau Margaux. Erfaringene herfra har formet vinene i retning bort fra litt tyngre vinstiler mot viner med mer fokus på frukt

Eiendommen besitter 40 ha vinmark og det brukes økologiske prinsipper. Jordsmonnet er jernholdig med høy andel av grus og innslag av kalk. Ingen kunstig vanning. Lave avlinger, nøye seleksjon og spontanfermentering kombinert med lave svovelnivåer sørger for konsentrerte og egenartede viner med sunn, livlig frukt.

Faouzi Issa Foto: Atalla

Gå ikke glipp av denne vinsmakingen! Ta med deg venner og kjære og bli med på en smakfull opplevelse.

Kopi av Krasna Hora.png [40.72 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her