Kyllingsalat med kapers og valnøtter
Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar

Kyllingsalat med kapers og valnøtter

Kyllingsalat med kapers og valnøtter er en deilig forrett. Enkel å lage er den også. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.
  2. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek over middels høy varme i litt olje i ca. 5 minutter til de er pent brunet på begge sider.
  3. Tilsett 1 ss smør, timian og hvitløken som du knuser med bredsiden av kniven. Skru av varmen og la kyllingen trekke i kryddersmøret til den er ferdig.
  4. Sett pannen litt på skrå slik at alt smøret kommer til og snu filetene jevnlig.
  5. Ta ut kyllingfiletene og del opp i store skiver, kyllingen med halvparten av dressingen og sett til side.
  6. Legg salaten på en tallerken med resten av ingrediensene unntatt nøttene.
  7. Fordel kyllingbitene på salaten, sprinkle resten av dressingen over og dryss hakkete valnøtter på toppen.

Tips: Her kan du også bruke salatkjøtt av kylling i stedet for å steke kyllingfiletene. Eller du kan selvsagt også bruke rester fra forrige kyllingmiddag.

Mange flere deilige kyllingsalater finner du her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her