Makaroniform

Fremgangsmåte

Kok opp vann til makaroni mens du bruner kjøttdeig og smårettskinke. Kok makaroni som anvist på pakken. Ta stekepannen vekk fra varmen og bland rømme og tomatpuré sammen med kjøttdeigen. Salt og pepper etter ønske.Legg ferdig kokt makaroni og kjøttsaus lagvis i en ildfast bolle/fat og strø litt tørket basilikum og oregano på kjøttdeigen.Begynn med kjøttdeig og avslutt med makaroni. Legg til slutt litt ost som dekker såvidt det siste makaronilaget.Sette i varm ovn (200 gr.) i ca. 10 min.

Serveres med en enkel grønn salat.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Marit Frøiland

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut
Ukens kake

Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola
+
Godbiter i pollisten

Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola

Det vil si om de legges ut i bestillingsutvalget uten kvotering. Men fortvil ikke, det finnes noen helt unike vellagrete alternativer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar
Dagens rett

Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar

Chairo stew er en gryterett fra Bolivia som varmer og lyser godt opp i høstmørket. Og en fin rett å servere til sultne halloween-feirende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresskar er mer enn bare pynt
Guide

Gresskar er mer enn bare pynt

Er du usikker på historien bak halloween eller lurer på hva du skal bruke gresskarene til? Apéritif gir deg svarene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater lager du på grillen, inne eller utendørs, eller i panne
Dagens rett

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater lager du på grillen, inne eller utendørs, eller i panne

Grillen er i bruk nesten året rundt for entusiastene. Denne retten kan imidlertid fint lages i stekepanne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik
+
Ukens vin

Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik

At det lages god pinot noir, som også er rimelig, utenfor Burgund, er ingen nyhet. Men det er sjelden at pinotdruer fra Burgund blandes med druer fra Cahors.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her