Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 04. november

Vinsmaking for deg som elsker toppviner fra Piemonte
Foto: (Istock - Rostislav_Sedlacek)

Vinsmaking for deg som elsker toppviner fra Piemonte

Drøm deg bort til vakre Piemonte den 4. november med deilige viner og spennende historier fra en 5. generasjons vinmaker.
05 September 2024 - 08:22

Bli med og smak 6 fantastiske viner fra den tradisjonsrike produsenten Giancarlo Travaglini. Travaglini holder til i den lille byen Gattinara som ligger i Piemonte – en av Italias mest kjente vinregioner med en tradisjon for vinproduksjon som strekker seg helt tilbake til 1500-tallet. Gattinara ligger høyt og har monumentale Monte Rosa som bakgrunn. Området er kjent for sitt unike terroir, som har mer nedbør enn lenger sør i Piemonte, lite tåke, og et sammensatt jordsmonn med innslag av vulkanske elementer. Dette klimaet er ideelt for produksjon av nebbiolo-druer og som gir viner med stor kompleksitet, eleganse og friskhet.

Travaglinis historie begynte på 1920-tallet, da Clemente Travaglini startet å produsere viner av druer fra hans små vingårder i Gattinara. I 1958 arvet Giancarlo Travaglini selskapet. Takket være Giancarlo sin nysgjerrighet og lidenskap, implementerte han store endringer gjennom forskning og forbedrede metoder for vindyrking. Dette resulterte i den høye kvaliteten på vinene som Travaglini er kjent for den dag i dag.

Har du lurt på hvorfor Travaglini sin flaske ser slik ut? Det får du svar på her og ikke minst hvorfor den inneholder så mye vin for pengene.

Alessia Travaglini tar turen til Oslo 4. november Foto: Travaglini

Det er den femte generasjonen som i dag driver vingården. Cinzia, Massimo, Alessia og Carolina har holdt fast i det solide grunnlaget som er bygget av tidligere generasjoner, og engasjerer seg i forskning og innovasjon. Denne kvelden vil Alessia Travaglini komme til Oslo for å vise frem deres viner og gi et innblikk i vinproduksjonen og familiehistorien.  

Travaglini (300 x 400 px).png [26.31 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her