Mokkakake
Foto: Aina Hole

Mokkakake

Denne kaken har en herlig smak av sjokolade og kaffe. Elsker du kaffe da blir den din favoritt.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

  1. Romkrem:
    Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele.
  2. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  3. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.
  4. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kremen begynner å tykne mens du rører. Pass på så blandingen ikke koker.
  6. Når kremen har fått en god og tykk konsistens tar du kjelen av varmen og avkjøler kremen hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann mens du rører i kremen. Smak til kremen med romessens.
  7. Mokkakrem:
    Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen. Du kan også bruke kald kaffe. 
  8. Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Tilsett den kalde kaffen under piskingen.
  9. Sette sammen kaken:
    Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
  10. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i romkremen før den smøres utover kaken.
  11. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av mokkakremen.
  12. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
  13. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
  14. Stivpisk 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Portugal
    Portugal
    Volum: 0.75 l Pris: 370.00 kr Bestillingsutvalget
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her