Tunfisksalat med egg og cæsardressing
Foto: Synøve Dreyer

Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Et helt måltid i en deilig salat med tunfisk, med deilig tilbehør og dressing. Her har du oppskriften. Og du kan servere i løpet av et kvarter.

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.Del de i fire.
  2. Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.
  3. Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.
  4. Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.
  5. Falsk cæsardressing:
  6. Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.
  7. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.

Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Flere oppskrifter som inneholder tunfisk

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her