Bak en mørk sjokolademoussekake

I dag er det tid for en skikkelig godbit. Vi gir deg oppskriften på en tung, mørk og utrolig god sjokoladekake helt uten mel.

Ukens kake er nærmest en stekt sjokolademousse og burde falle i smak hos alle kakemonstre, også dem som ikke kan spise gluten.

Fristende sjokoladekaker

Sjokoladekaker uten mel er farlig gode og veldig mektige. Et lite stykke er nok for de fleste, men bevares – har du lyst på et stykke til så er det bare å forsyne seg.

Mørk sjokolademoussekake

Ingredienser

Bunn:
300 g mørk kokesjokolade
150 g meierismør
6  egg
1 dl sukker

Glasur:
200 g mørk kokesjokolade
1½ dl kremfløte

Til servering:
Frisk frukt eller bær etter smak og årstid.

Fremgangsmåte

Bunn:
Til denne oppskriften, trenger du en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 grader.

Bryt sjokoladen i biter og smelt den med smøret ved svak varme. Avkjøl.

Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.

Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret.

Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladeblandingen. Hell deigen i godt smurt form.

Stek til kaken har nesten stivnet, ca. 30 minutter. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.

Glasur:
Bryt sjokolade til glasuren i biter, legg den i en kjele med fløten. La sjokoladen smelte ved svak varme. Legg sjokolademoussekaken på fat og smør glasuren over.

Flere fristende sjokoladekaker

Tips: Pynt kaken med frisk frukt eller bær alt etter hva årstiden gir tilgang på.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen