Dagens rett

Bakt Ishavsrøye og Snøfriskparfait

På selveste 17. mai skal det ikke spares på råvarene. Her er det bare å invitere familie eller gode venner til et herskapelig måltid der fiskemåltidet etterfølges av en liten og lekker dessert basert på snøfrisk. Gode vinforslag får du til begge disse rettene.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Bakt Ishavsrøye med sennepslokk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 fileter av Ishavsrøye, skinn- og benfri
5 ss grov sennep
1 ss kremfløte
1 egg
1 bunt basilikum - finhakket
2 hvitløksfedd
Olivenolje

Mandel-blomkålkrem:
1 stort blomkålhode - i buketter
½ dl melk
1 dl fløte
2 store mandelpoteter - kokt

Tournerte agurker:
1 agurk - skåret i staver
2 ss smør
Noen dråper vann
Salt og pepper

Kjøttsjy:
1 ss sjalottløk -finhakket
2 ss olivenolje
4 dl oksekraft
4 dl kyllingkraft
3 ss smør - usaltet
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
Trekk kasserollen til side, og rør inn egget.
Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.

Mandel-blomkålkrem:
Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Tournerte agurker:
Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.

Kjøttsjy:
Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
Kok inn til ca 4 dl.
Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Snøfriskparfait

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer og 20 minutter

Ingredienser

ca. 50 g snøfrisk naturell
3 dl kremfløte
1 ss sitronsaft
2 ts vaniljesukker
ca. 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Visp fløten lett til krem og bland snøfrisk forsiktig inn. Smak til med sitron og vaniljesukker. Settes i fryser minst 3 timer.

Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.

Tips:
· Som saus til isen kan du presse litt bringebærsyltetøy gjennom et dørslag slik at steinene fjernes. Kan også brukes som saus til ostekake eller eplekake.
· Server friske jordbær sammen med sammenvispet lettrømme. Server med et dryss av brunt strøsukker over.
· Rør en boks med lettrømme sammen med ca 1 ss melis. Smør rømmen på en lefse og fordel litt revet brunost over. Del opp i mindre stykker og server.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen