Bananbrød

Bananloff, banankake eller bananbrød er denne ukens lille utfordring på kakefronten. Det burde imidlertid gå greit, oppskriften er både rask og enkel.

Dette er den enkleste formen for bananbrød, og en flott måte å få spist opp bananer som er i ferd med å bli overmodne. Husk at det er lov å leke seg litt med flere ingredienser om du har lyst.

Vi nevner i fleng: hakkede pekan- eller valnøtter, rosiner eller hakket sjokolade. Her er det fritt valg på øverst hylle.

Kaker for enhver smak

Bananbrødet skjæres i skiver og serveres sammen med vaniljeis, yoghurt eller frisk frukt. Det egner seg også godt som en søt brødskive med for eksempel god honning.

Bananbrød

Antall porsjoner

6

Ingredienser

2 bananer, godt modne
100 g smør, romtemperert
150 g sukker
2 egg
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ dl melk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader.

Kle en brødform med bakepapir.

Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser.

Ha røren i brødformen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 1 time.

Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Sitter det ikke deig igjen på pinnen er kaken ferdig.

Avkjøl på rist og serveres lun eller kald.

Tips: Du kan gjerne bytte ut noe av sukkeret med brunt sukker. Da blir kaken mørkere og får en litt fyldigere smak.

Tips: Hvis du ønsker å varierer kan du tilsette hakkede pekan- eller valnøtter, rosiner eller hakket sjokolade.

Tips: Skjær bananloffen i skiver og server med vaniljeis, yoghurt, frisk frukt eller et tynt lag god honning.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen