Dagens rett

Bayonneskinke med appelsin

For mange hører skinke til i juletiden, og her får du en litt utradisjonell oppskrift på den klassiske røkte skinken.

Julepålegget gir deg et perfekt utgangspunkt for de deiligste retter.
 
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Bayonneskinke med appelsin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 kg lettsaltet, røkt skinke - ferdig kokt

Coleslaw:
ca. 3 gulrøtter
2 epler
1 appelsiner
2 ss olje, gjerne blanding av oliven-og solsikkeolje
1 ss appelsinjuice
1 båt presset hvitløk
1 ss finhakket persille
Appelsinsaus:
3 dl kraft /sjy
2 ts maisennamel
1 ss soyasaus
¼ ts pepper
½ appelsin

Fremgangsmåte

Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.

Coleslaw:

Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.

Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.

Appelsinsaus:

Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp.

Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen