Dagens rett

Bayonneskinke med coleslaw og appelsinsaus

Her får du en litt utradisjonell oppskrift med den klassiske røkte juleskinken.

Julepålegget gir deg et perfekt utgangspunkt for de deiligste oppskrifter slik som denne enkle og friske retten.

Fristende oppskrifter med julepålegget

 
Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Bayonneskinke med appelsin

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lettsaltet, røkt skinke - ferdig kokt

Coleslaw:
ca. 3 gulrøtter
2 epler
1 appelsiner
2 ss olje, gjerne blanding av oliven-og solsikkeolje
1 ss appelsinjuice
1 båt presset hvitløk
1 ss finhakket persille
Appelsinsaus:
3 dl kraft /sjy
2 ts maisennamel
1 ss soyasaus
¼ ts pepper
½ appelsin

Fremgangsmåte

Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.

Coleslaw:

Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.

Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.

Appelsinsaus:

Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp.

Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen