Dagens rett

Casarecce med kveite og aubergine

Casarecce betyr hjemmelaget og er en tradisjonell siciliansk pastaform. Den komplimenterer kveitas delikate smak og auberginenes spesielle karakter på en ideell måte. Skap en rett som dufter av hav og urtehage, og fyll glasset med deilig hvitvin fra Australia.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Casarecce med kveite og aubergine

Antall porsjoner

4

Ingredienser

350 gram Casarecce La Collezione Barilla
300 g kveite
1 aubergine
15 stk sherrytomater
5 ss extra virgin olivenolje
1 kvist rosmarin
1 ts oregano
1 hvitløksfedd
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen på 200°C.

Tilbered kveita i en ildfast form med litt olje, presset hvitløk og rosmarin. La fisken stå i ovnen i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Skjær auberginen i skiver og stek den i 10 minutter på middels varme. Bruk gjerne oljen som ligger igjen etter steking av fisken. Skjær kveita i biter og legg den i pannen sammen med oregano. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Kok opp 4 liter vann, tilsett 2 ss salt og Casarecce. Når det har kokt i 12 minutter, hell av vannet og bland pastaen med sausen. Spe gjerne med en skvett av kokevannet til pastaen, for å gjøre sausen litt smidigere.

Tips:
• Er det vanskelig å få tak i kveite? Bruk torsk eller kolje isteden
• Ønsker du en mer markant smak, tilsett timian i sausen
• For en mer fargesterk rett, kan du anvende zucchini i steden for auberginer og tilberede på samme måte
• Litt fløte i sausen gjør den mer kremet. Tilsett 1-2 dl matfløte, før kveita legges i stekepannen

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen