Dagens rett

Dagens middag er en fryd for øye, gane og mage

Disse laksespydene med tilbehør kan bli en av sommerens favoritter. Lettvint og knallgodt. Her er oppskriften.

Selv om magen skriker, bør du ta deg tid til å marinere fisken. Den ekstra ventetiden belønnes med mer smak. Og det kan alle like.

Vi har selvsagt mange flere oppskrifter på grillretter med sjømat

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g laksefilet
1-2 store tomater
1 stor sitron i skiver
2 røde paprikaer
8 friske laubærblad

Marinade:
Skall og saft av 1 sitron
2 laubærblad
2 fedd hvitløk, knust
1 ts malt kummin
½ ts malt svart pepper
1 ts salt
1 dl olivenolje

Bønnesalat:
200 g hvite bønner
1 bouquet garni (se tips)
6 knuste fedd hvitløk

Tips: Bouquet garni er en krydderkvast av timian, laubær, persille og eventuelt annet grønt. Den er gjerne rullet inn i et purreblad og knyttet med bomullstråd. Da er den lett å ta ut

2 store tomater, hakket
½ potte persille
½ rødløk
1 paprika
3 ss stenfrie sorte oliven

Dressing:
6 dl olivenolje
1 ss hvitvinseddik
saft av ¼ sitron
¼ ss salt

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i store terninger på 3x3 cm.

Vask tomatene, del dem i store båter og ta ut kjernene. Kutt opp paprikaen i store terninger og del laurbærbladene i to.

Ha 3 laksebiter på hvert sitt doble trespyd eller metallspyd, hvor du veksler mellom laks, tomat, paprika, sitronskiver og laubær.

Bland ingrediensene til marinaden sammen og hell den over grillspydene. La grillspydene marinere i minst 15 minutter.

Legg grillspydene på den varme grillen og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Laksen kan godt ha en litt rå kjerne.

Server grillspydene med bønnesalaten.

Bønnesalat:
Legg bønnene i bløt i kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet og skyll bønnene godt.

Ha bønnene i en kjele med rikelig kaldt vann, bouquet garni og de knuste hvitløksfeddene. Kok opp og skru ned varmen slik at bønnene så vidt koker til de blir møre.

Hell av kokevannet og skyll bønnene raskt under kaldt vann. Fjern krydderet og hvitløksfeddene og la bønnene avkjøles.

Del tomatene i båter og ta ut kjernene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk rødløk, paprika og oliven i fine terninger, finhakk persillen, og bland alt sammen med bønnene.

Bland sammen dressingen og hell denne over bønnesalaten.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre bør de ligge i bløt i vann i minst en halvtime før du lager grillspydene, da tar de ikke fyr på grillen.
 
Bruk gjerne to trespyd på hvert grillspyd - det blir da lettere å snu spydene underveis.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen