Dagens rett

Blåskjellene lager du enkelt på grillen

Det er knapt den ting ikke grillen kan brukes til. Her er oppskriften på blåskjell som blir ekstra vellykket. Maten er klar på et blunk.

Friske blåskjell er hverdagsluksus vi bør unner oss oftere. Har du ikke laget dem på grillen før, bør dette bli din første. Og ingen grunn til bekymring, for det er såre enkelt.

Fra butikken eller selvplukk

Kjøper du blåskjell i butikken, er du helt sikker på at de friske. Nå er alle nettene som selges dessuten merket med plukkedato.

Plukker du blåskjell selv, bør du absolutt sjekke blåskjellvarselet på Matportalen eller ringe Blåskjelltelefonen på 820 33 333.

Lag noen av disse deilige rettene med blåskjell

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blåskjell med tomat og vårløk på grillen

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 kg blåskjell
½ dl sitronsaft
1 dl hvitvin
3 store tomater
1 bunt vårløk
2 fedd hvitløk
1 dl hakket frisk kruspersille
1 dl hakket frisk dill
et stort ark dobbel aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Skjær tomater i terninger og vårløk i skiver. Knus hvitløken og finhakk kruspersille og dill.

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Ha alle ingrediensene på et stort ark dobbel aluminiumsfolie (tykk variant).

Brett godt sammen slik at pakken blir tett og legg den på en god varm grill - gjerne under lokk. Grill i 4-6 minutter til skjellene har åpnet seg.

Server grillede blåskjell med ferskt godt brød til

Lag noen av disse deilige rettene med blåskjell

Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333

Denne retten kan du selvfølgelig også lage i en tykkbunnet gryte på komfyren hjemme.

Alt om den deilige grillmaten finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen