Dagens rett

By på en nydelig italienskinspirert rett med kveite

Det blir fest når kveite står på menyen, og med denne italienske vrien på oppskriften blir det garantert trampeklapp.

Kveite er en av de meste eksklusive og anvendelige fiskesortene fra norske farvann. Den tåler mye smak, og et italienskinspirert følge som i denne oppskriften er intet unntak.

Flere lekre kveiteretter finner du her 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g renskåret kveitefilet
2 skiver parmaskinke
4 blader frisk salvie
Smør til steking
Parmesankremsaus:
2 ss smør
1 finhakket sjalottløk
2 dl hvitvin
2 salvieblad
4 dl fløte
8 ss revet parmesan
salt og nykvernet hvit pepper
2 ts finhakket persille
Til servering:
Sukkererter
Aspargesbønner

Fremgangsmåte

Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.

Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig men gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.

Bruk gjerne et steketermometer i fisken som er den ferdig ved 55 grader kjernetemperatur.

Parmesankremsaus:
Surr sjalottløken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og salviebladene. Kok ned til ca. en fjerdedel.

Tilsett fløten og la sausen koke på svak varme i 5 minutter. Tilsett parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.

Server den stekte kveiten med sukkererter og aspargesbønner. Pynt med frisk persille.

Lekre retter med kveite

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen