Dagens rett

En pakke makrell blir til de lekreste dim sum

Det tar bare en halvtime så har du din egen lille kinesiske restaurant. Her er oppskriften.

Røykt makrell og seifilet får du i alle butikker. Det gjelder de andre ingrediensene. Bambuskurvene selges også mange steder. 

Og har du ikke dampkoker, kan du lage en enkel løsning ved å bruke en romslig kjele, fylle litt vann i bunnen, koke opp og plassere kurven oppi. Pass på at ikke vannet kommer i kontakt med fiskekakene. Kjelen må heller ikke koke tørr, så ha mer vann klar om så skjer. Etter 10 minutter er bollene klare.

Hvis du har urter - for eksempel korianderstilker - i kokevannet, vil det sette ekstra god smak på bollene.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Dampede fiskekaker med røykt makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

150 g røykt makrell
300 g seifilet, uten skinn og bein
1/4 ts salt
1 ts potetmel
1 ss østerssaus 

Peanøttsaus:
3 dl peanøttsmør, grov type
3 dl kokosmelk, kremet
1 ss soyasaus
1 lime 

Salat:
1 crispisalat
1 hjertesalat
1/2 agurk
1/2 rød paprika
1 mango
frisk koriander

 

Fremgangsmåte

Rens den røykte makrellen fri for skinn og bein. Skjær makrellen og seien i mindre biter, og kjør sammen med salt raskt i en foodprosessor til ønsket konsistens. Tilsett potetmel og østerssaus, og kjør til alt er blandet. Form til små kaker og damp dem i en dampkoker til de er ferdig, ca. 10 minutter. 

Peanøttsaus:
Ha peanøttsmør og kokosmelk i en kasserolle og varm opp på svak varme. Blir sausen for varm skiller peanøttsmøret ut fettet. Smak til med soyasaus og saften av lime.

Salat:
Skyll crispisalaten og hjertesalaten, og riv i biter. Skjær agurk i tynne strimler på langs og paprika i biter. Skrell mango og skjær i terninger. Bland ingrediensene til salaten forsiktig sammen. 

Server fiskekakene med peanøttsaus og salat ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander. 

Tips:
Om du ikke har en dampkoker, kan du steke fiskekakene i en stekepanne.

 

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen