Dagens rett

En slik suppe kommer du til å lage flere ganger

Denne suppeoppskriften kommer til å gi mersmak, og et aldri så lite press på kokken til å forske mer i Thailands spennende kjøkken.

Thaikjøkkenet har en rekke smaksrike supper, og dagens utgave er inspirert av disse. Denne retten kan også lages vegetarisk. Da kan du tilsette tofu som erstatning for kjøttbollene.

Klar for flere spennede suppeoppskrifter? Da bør du lese her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 
 

Suppe med svinekjøttboller og glassnudler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
1 ts pepper
1 ts salt
2 fedd finhakket hvitløk
4 tørkede shiitakesopp
50 g glassnudler
5 dl vann
½ dl soyasaus
1 vårløk skjæres i biter
1 stilk stangselleri skjæres i biter
2 ss frisk koriander

Fremgangsmåte

Legg glassnudlene i en bolle vann og shiitakesoppen i en annen.

Finkutt kjøttet (eller mal det grovt) og bland det med hvitløk, salt og pepper. Bland dette til en deig og lag små boller ved å forme dem i hånden.

Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.

Del i shiitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.

Etter et par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Pynt med frisk koriander og server straks.

Her finner du flere supper med internasjonalt preg

Tips: Prøv også å lage retten med svinekjøttdeig, og bytt gjerne ut shiitaken med annen aromatisk sopp. Du kan også lage retten med andre typer nudler.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen