Dagens rett

I dag lar vi grillen få en pause

Denne retten smaker utmerket på en junisøndag selv om den er tilberedt innendørs og ikke har vært innom grillen.

Kylling, ost og couscous kan ikke annet enn å smake godt. Denne oppskriften kan dessuten varieres i det uendelige. Strengt tatt kan den  tilberedes på grillen, i alle fall delvis.

Men tilbehøret må nok innom kokekarene på kjøkkenet for å smake slik det skal smake.

Til denne retten anbefaler vi en hvitvin - men ikke den du vanligvis ender opp med

I vår kokebok finner du et vell av forslag til hva du kan gjøre med kylling

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ostefylte kyllingbryst med couscous og paprika

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
½ rød paprika
75 gr krydderkremost
3 ss smør, til steking
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
Saus:
2 dl matfløte
1 ts hvetemel
1 hønsebuljongterning
1 fedd hvitløk, finhakket
75 gr krydderkremost
2 ss finhakket gressløk
Tilbehør:
6 dl kokt couscous
2 røde paprika

Fremgangsmåte

Visp sammen fløte og mel i en kjele. Smuldre i buljongen. Tilsett hvitløk og kremost.

La sausen trekke et par minutter under omrøring. Rør i gressløken rett før servering.

Fylte kyllingfileter:
Skjær et snitt i kyllingfiletene og fordel ost og hakket paprika i lommen. Fest med en tannstikker av tre uten smak.

Krydre filetene med salt og pepper og stek dem i smør i panne.

Til servering:

Lag couscous som anvist på pakken og rør inn hakket rød paprika. Server dette ved siden av de fylte kyllingene med sausen over.

Flere fristende kyllingretter

Tips: Surr gjerne inn kyllingfiletene i bacon eller spekeskinke - det gir en flott smak og filetene holder enda bedre på saftigheten og fasongen.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen